Aanleg

Ook voor tuinaanleg bent u bij ons aan het juiste adres. Hoveniersbedrijf van der Werve is gespecialiseerd in het aanleggen van tuinen, of het renovatie betreft, of nieuwe aanleg van een ontwerp dat door u of ons ontwikkeld is. Hieronder valt het bestraten, het plaatsen van schuttingen, het leggen van gras, plantwerk en meer.

Plantklaar maken

Indien u nieuwe bomen of planten gaat zetten, is het verstandig eerst de bodem plantklaar te maken. Het plantklaar maken van een bodem houdt in dat de grond los gemaakt wordt, vrijgemaakt wordt van fijn en grof steenmateriaal en bemest wordt. Bij nieuwbouw is de grond bijvoorbeeld veel te vast voor veel planten en bomen. Dit is rechtstreeks het gevolg van al het zware materieel wat er tijdens de bouw overheen gereden is. Dit heeft nadelige gevolgen voor de plant, deze kan namelijk niet zo goed met zijn wortels in de grond dringen. Ook voor de waterhuishouding werkt het nadelig.

Tevens kunt u het beste gelijk de benodigde meststoffen verwerken tijdens het plantklaar maken, zodat de planten beter kunnen groeien.

Plantdiepte

De plantdiepte is zowel afhankelijk van de grondsoort als de grootte van het wortelgestel een plant/boom. Daarnaast zou het ook het geval kunnen zijn dat er een storende laag doorbroken moet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een laag keileem.


Voor al deze taken hebben wij bij hoveniersbedrijf van der Werve voldoende materieel tot onze beschikking en kunnen wij u goed van dienst zijn, voor zowel grote als kleine percelen. Mail ons om vrijblijvend een offerte aan te vragen.