Ontwerp

Alles begint met een goed ontwerp. Indien u een tuin aan wilt leggen of veranderen is het zeer verstandig om eerst even een schets of een ontwerp te maken van uw idee. Een bouwtekening van het huis met de erfgrenzen is een makkelijke start. U kunt deze kopiëren en gemakkelijk de functionele dingen intekenen. Denk bijvoorbeeld aan looproutes, parkeerplaats, plaats voor de container en een terras.

Schaal

Een van de meest belangrijke tips die wij u kunnen geven bij het ontwerpen van uw droomtuin, is het aanhouden van 1 schaal, bijvoorbeeld 1 : 100. Hou de schaal dan ook aan in cm.

Beginnen

Nadat u de schaal heeft vastgesteld, kunt u naar eigen smaak borders en andere elementen toevoegen, tot u tevreden bent over het ontwerp. Probeer het goed uit te denken en te visualiseren zodat u het beeld zo goed mogelijk op papier zet.

Beplanting

Hierna bedenkt u de beplanting. Denk aan waar deze moeten komen te staan in verband met de zon, de wind, schaduw en andere omgevingsfactoren. Dit is een erg belangrijke stap, waar u veel tijd aan moet besteden. Hoe beter de plaatsing van de planten, hoe beter uw tuin floreert en hoe meer plezier u dus van uw tuin ondervind.

Hierom is het ook aan te raden dat u tijdens deze stap alvast even langs komt op het tuincentrum, om even rond te kijken naar mooie planten en advies te vragen over de plaatsing en locatie van deze planten, zodat deze optimaal gedijen in uw tuin.


Komt u er niet uit? Laat ons dan een ontwerp maken voor u. Zeker op Texel zijn de weersinvloeden heel anders dan aan de vaste wal, dus qua beplanting zijn er beperkingen in uw tuin. Wij weten echter precies welke planten u wel en niet kunt gebruiken en waar ze moeten staan voor het beste resultaat.