Historie

Toen oprichter dhr. C.P. van der Werve in 1969 een kas kocht voor het telen van perkgoed, was de basis gelegd voor het hedendaagse tuincentrum. Een aantal jaar daarvoor werden er al regelmatig narcissen als snijbloemen verkocht aan de deur. Dit was echter nog zelfbediening.

In het voorjaar werden de perkplantjes naast de woning verkocht in een smal steegje. Toen de Bernhardlaan gerealiseerd werd, werd het beter bereikbaar en beter zichtbaar. Toendertijd kwamen er grote borden aan de weg voor de reclame. Dit paste echter niet goed bij de nieuwe weg.

Door medewerking van twee leden van de gemeente mochten we echter een nieuw onderkomen bouwen voor het tuincentrum, iets wat beter bij de nieuwe weg zou passen. Hierdoor kwam alles in een stroomversnelling. We hadden nu een ideale locatie aan de weg, wat diverse mogelijkheden bood waaronder meer ruimte voor uitbreiding.

Al gauw oversteeg de verkoop van bomen en planten de oorspronkelijke werkzaamheden van bollen telen en na diverse prijsdalingen werd deze tak dan ook geheel afgesloten.

Hoveniersbedrijf

In 1990 werd het hoveniersgedeelte van het bedrijf gestart na de intreding van dhr. J.A. van der Werve (gekwalificeerd hovenier). Firma van der Werve werd opgericht en in 1995 trad dhr. C.P. van der Werve uit en maakte plaats voor dhr. S.W. van der Werve.

Groei

Met het bouwen van een verkoopkas voor kamerplanten en het plaatsen van verkooptafels met beregening voor vaste planten en potheesters door middel van een beregeningssysteem bleek onze wil om constant door te groeien. Hierna hebben wij ook nog 2 nieuwe loodsen gebouwd, zodat het grootste deel van het materieel binnen kan staan en in betere conditie blijft.

Hierna hebben we nog silo’s gebouwd om diverse soorten grond op te slaan, zoals compost, wit zand, snippers, stopzand en schelpen.

Hedendaags

Vandaag de dag zijn we nog steeds bezig met het zoeken naar mogelijkheden tot verbetering van het tuincentrum, de klanttevredenheid, groei en de algemene ervaring op het tuincentrum, om het zo voor u nog leuker te maken om op het tuincentrum rond te struunen zodat u bijvoorbeeld ideeën op kunt doen.